Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Två regissörer till Camp David

Publicerad: 4 september 2014, 11:21

Åsa Riton och Terese Andrén

Produktionsbolaget Camp David har signat regissörerna Åsa Riton och Terese Andrén efter att de tidigare jobbat med ett antal uppdrag för produktionsbolaget.


Ämnen i artikeln:

Camp David

Camp David har valt att signa Åsa Riton och Terese Andrén till deras team av regissörer. De har tidigare jobbat med uppdrag åt produktionsbolaget för kunder som Philips, EF, Länsförsäkringar och McDonalds.

– Vi är mycket stolta och glada över att äntligen kunna presentera Åsa och Terese i vårt registall, säger Kristina Wibom, exekukutiv producent på Camp David, i en kommentar.

Hur kommer deras uppdrag se ut framöver?

– Åsa Riton och Terese Andrén är med i vårt team och kommer få jobba med alla kunder beroende på om det är ett uppdrag som passar deras personliga stil och uttryck, säger Kristina Wibom, exekutiv producent på Camp David, till Resumé.

Kvinnliga regissörer är klart underrepresenterade bland reklamfilmsregissörer, hur viktigt är det att satsa på kvinnliga regissörer?

– Det är klart att det är viktigt. Vi vill hitta en bra bredd bland våra regissörer. Men självklart är det Åsa och Terese personliga stil och erfarenhet som har spelat roll.

Hur tror du att reklamfilmen påverkas av att det är så få kvinnliga regissörer?

– Det är klart att bredden på regissörer avspeglar sig. På samma sätt är det viktigt att det finns en mix även på kundsidan.

Åsa Riton
är utbildad vid Central Saint Martins i London och vid Danska Filmskolan i Köpenhamn. Hennes arbeten har visats på gallerier, vid flertalet svenska och internationella filmfestivaler och på London Institute of Contemporary Arts. Utöver reklamfilm har hon även gjort musikvideos och dokumentärfilmer, filmat David Lynch samt gjort projekt tillsammans med Henrik Vibskov och The Knife.

Terese Andrén har skrivit och regisserat kortfilmer, musikvideos och reklamfilmer. Hon har en examen i filmregi från Dramatiska Institutet i Stockholm. Hennes examensfilm "Nina Argentina" kritikerhyllades och har visats vid en rad internationella filmfestivaler.  Hon har tidigare arbetat på produktionsbolaget Traktor i Los Angeles. Åter i Stockholm arbetar hon nu med sin första långfilm som produceras av Garagefilm.

Susanna Sköld

Ämnen i artikeln:

Camp David

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.