Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Umeå-veteraner går samman

Publicerad: 18 december 2012, 07:11

Plakat och Racer går ihop från och med årsskiftet. Nya byrån, som går under namnet Plakat, får till en början 28 medarbetare. Den sammanslagna byrån siktar nu även på kunder utanför Umeå och Västerbotten och drar även igång en rekryteringsdrive.


Plakat grundades i Umeå 1994 och erbjuder tjänster inom digital kommunikation, strategi, pr, design och reklam.

Racer grundades i Umeå 1999 och fokuserar på design- och varumärkesutveckling.

De båda byråerna går nu samman från och med årsskiftet:
–  Vi satsar nu även på kunder över hela Sverige och tänker visa att vi  som håller till här i norr är minst lika bra på effektiv kommunikation,  säger Plakats vd Anna-Karin Nilsson i en kommentar.

– Det här gör det  möjligt för oss att utnyttja byråns kompetens bättre och vi får  framöver den storlek som behövs för att verkligen kunna leverera, säger  Racers vd Ingrid Widing i en kommentar.

Byrån får till en början 28  medarbetare, men målet är att rekrytera inom områden som strategi- och  varumärkesutveckling, reklam, design, digitalt och PR/sociala medier.

Umeå och Västerbotten blir den naturliga hemmamarknaden, men tanken är alltså att ta upp kampen med byråer i övriga Sverige:
–  Vår nya laguppställning blir något av ett dream team. Vi är övertygade  om att framtidens kommunikationsbyråer både måste ha en viss storlek,  men också tydlig spetskompetens. Det får nya Plakat, säger Anna-Karin  Nilsson i en kommentar.

Hon blir även vd för den sammanslagna byrån.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.