torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Uncle Unicorn om CP+B:s tävlingsstopp: "Inte en bra idé"

Publicerad: 19 oktober 2018, 12:16

Svenska Uncle Unicorn är samarbetspartner till CP+B:s byråer, men påverkas inte av beslutet att inte delta i reklamtävlingar. För Resumé berättar creative directorn Markus Lindsjö varför han inte tycker att tävlingsstoppet är rätt väg att gå.

Ämnen i artikeln:

Uncle UnicornCP+BReklam

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Nyligen meddelade en annan av världens ledande kreativa byrågrupper  – CP+B – att de helt slutar tävla. Grundaren Alex Bogusky, som kom tillbaka till CP+B i augusti samtidigt som Linus Karlsson lämnade, meddelade beslutet i en tweet under gårdagen.

Sedan MDC Partners sålde tillbaka CP+B Scandinavia till Sverige och byrån blev Uncle Unicorn för drygt ett år sedan består samarbetet i att nätverket och den svenska byrån bistår varandra när det behövs. Uncle Unicorn påverkas inte av CP+B:s tävlingsstopp.

– Här berörs vi inte alls av vårt samarbetsavtal. Vi tar själva beslut kring tävlingar, säger Uncle Unicorns creative director Markus Lindsjö till Resumé.

Vad tycker du om beslutet?
– Jag vet inte riktigt. Först och främst är det pr-mässigt smart. Nyheten har ju uppenbarligen fått ett hyfsat stort genomslag. Personligen tycker jag inte det är en bra idé. Tävlingar är alltjämt väldigt viktigt för byrån, för kunder och för att ge en morot till de anställda. Jag delar inte CP+B:s synsätt här, även om jag förstår varför de gör som de gör.

Varför tror du att de väljer att gå den här vägen?
– Jag har ingen aning. Men det kan vara ett bra sätt att på kort sikt fokusera på verksamheten i en tid av förändring. Sett till att grundaren Alex Bogusky återvänder till byrån. I andra hand har det skett en viss inflation när det kommer till tävlingar. Det är fler tävlingar i dag, samtidigt som det har blivit dyrare att skicka in bidrag. Det är en ekvation som inte riktigt går ihop och då kan det vara bra att någon aktör, då och då, sätter ljus på frågan.

Markus Lindsjö berättar att Uncle Unicorn själva försöker ha en nykter inställning till tävlingar där man prioriterar Guldägget och 100-wattaren på den svenska marknaden samt Cannes Lions, One Show, Clio och Eurobest.

– Vi tävlar bara om vi tror att vi har en chans att få utdelning. Jag har jobbat så länge att jag minns när det bara fanns en handfull tävlingar.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev