Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Uncle Unicorns 1440 unika lokala nedslag för SR vinner i hantverk

Publicerad: 19 april 2018, 09:10

I samband med P4:s 40-årsjubileum skapade Uncle Unicorn och Folke Film en plattform där de samlade bilder av det lokala vardagslivet från norr till söder. Lösningen vinner Guldägg i hantverk.


Ämnen i artikeln:

ReklambyråerUncle UnicornReklamGuldäggetGuldägget 2018

Den 14 februari 2017, hade det gått 40 år sedan Sveriges Radio P4 gjorde sin allra första sändning. Med hjälp av Folke Film lyfte Uncle Unicorn det lokala, med ögonblicksbilder från 25 platser i Sverige. Från Malmbanan i Luleå i norr till en frisersalong i Malmö i söder.

I samband med 40-årsjubileumet var ögonblicksbilderna tillgängliga via en interaktiv tjänst där besökarna kunde välja ett visst klockslag och en viss plats i Sverige de ville bevittna. Totalt handlar det om 640 timmar filmmaterial uppdelade i 1440 unika versioner som alla var 120 sekunder långa.

Efter en upphandling valde Sveriges Radio att bryta med Uncle Unicorn efter fyra år för att inleda ett samarbete med ANR BBDO. Det kunde inte bli en bättre avslutning än detta.

Silveräggen i hantverk gick till: Media Monks och Audi för "Sandbox VR" (digitalt), GöteborgsOperan och Happy F&B (bild), Cancerfonden och King för "Minns det som i går" (film/ljud), Klarna och Nord DDB för Smoothfulness (bild), Volvo Cars och Forsman &. Bodenfors för "Moments" (film/ljud)

Juryns motivering;
"Att omsorgsfullt mejsla ut en reklamfilm som är 640 timmar lång i 1440 olika versioner som avnjuts på endast 120 sekunder, utan att någon av de 640 timmarna tagits bort?
Det strider för oss vanliga dödliga mot fysikens lagar. Men det gör det uppenbarligen inte för årets synnerligen värdiga Guldäggsvinnare i kategorin Hantverk. Vinnare är nämligen Sveriges Radio P4 med det i alla avseenden fulländade projektet "Hela Sveriges Radio"."

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.