Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Unga svenska talanger prisas i The Young Ones

Publicerad: 17 april 2013, 14:16

Nils Westgårdh och Herman Vieweg

The One Shows studenttävling har varit en stor framgång för unga svenska talanger i år. Tre pristagare, och inte mindre än fem hedersomnämnanden kommer att delas ut i maj.


Ämnen i artikeln:

One Show

Young Ones College Competition Pencil är tävlingen för de unga kratörer som fortfarande studerar.

En av dem som kommer att få motta en "One Show Pencil" är Nils Westgårdh som läser Berghs Bachelor och för närvarande studerar vid Academy of Art University i San Francisco.

– Vi vet inte vilken valör det är på pennan, säger Nils Westgårdh. Det finns guld, silver och brons.  Men vi har fått veta att vi förväntas vara i New York den 7 maj för prisutdelningen.

Tillsammans med Herman Vieweg har han skapat kampanjen "Re:Fund" som handlar om att hjälpa välgörenhetsorganisationen Pencils of Promise skrapa ihop 1 miljon dollar inom tre månader.

– Vår lösning är ett partnerskap med crowdsourcing-plattformen Kickstarter som låter folk donera pengar de får tillbaka från misslyckade projekt. Alltså pengar som redan är spenderade, och som de ändå inte hade hoppats få tillbaka.

Det är inte första gången paret uppmärksammas. Förra året hamnade de i Young Lions i Cannes.

– Självklart känns det väldigt skönt att få lite erkännande och uppmärksamhet för hårt arbete. Att vinna One Show är speciellt kul för att det är en tävling som jag alltid tycker håller hög klass.

Andra svenska studenter som kommer att få en Pencil of Promise är Noak Garberg och Caj Westlund.

Hedersomnämnande får Anna Sager, Fanny Svensson Enbacken, Hanna Hallin, Alexandra Andreasson och Pontus Levahn.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

One Show

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.