Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Unibet visar världens längsta(?) reklamfilm

Publicerad: 18 maj 2012, 12:24

Champions League-final i morgon, lördag, i TV3.
Då visar Unibet 12,5 minuters reklam.
En av filmerna är 5,30 minuter lång och är enligt spelbolaget antagligen världens längsta reklamfilm.


Den rekordlånga reklamfilmen är helt ny och visas cirka klockan 20.35 imorgon före avspark i Champions League-finalen. Filmen är uppbyggd som en dokumentär. Personerna som  porträtteras har fått  prata direkt från hjärtat om vad det är de gillar  med Champions League  och fotboll och hur deras intresse  för sport och spel har uppkommit.  Personerna jobbar bland annat som  vaktmästare, robotoperatör och  pizzabagare. Dessutom innehåller filmen  intervjuer med Unibets språkrör  Glenn Hysén, Tomas Brolin, Alexander  Gustavsson och Viktor Hedman.

– Vi vill  med denna film få fram vårt breda utbud i vår sportbok och att vi är  hela Sveriges spelbolag. Vi tar sport och spel på allvar  och har som ambition att alltid tillföra spänning och nöje till våra  kunder med våra produkter samt i vår kommunikation. Vår dominans kommer  även märkas i våra övriga kanaler som print, online och i mobilen, säger  Håkan Jerner, Nordenchef på Unibet, i ett pressmeddelande. .

Filmen är inspelad i Borås, Göteborg, Bromölla och  Stockholm under maj. Perfect Fools har tillsammans med Bright Film  producerar filmen, The Line har gjort efterproduktionen och Streamline  har skapat musiken. Regisör är Marcus  Evertsson från Perfect Fools.

Andra långa reklamfilmer
Den skotska whiskyproducenten Johnnie Walkers reklamfilm "The Walk" är 328 sekunder lång, och därmed den längsta  TV-sända reklamfilmen i världen. Svenska Byggmax har gjort Sveriges längsta reklamfilm, och den klockar in på 210 sekunder.

Unibets film som visas i morgon är 330 sekunder,  vilket är två sekunder längre än "The Walk".

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.