Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Unik 3D-kampanj för EF

Publicerad: 11 januari 2011, 15:55

Wreck Creative Studios ligger bakom en ny unik 3D-kampanj för EF Education. Filmen är gjord med hjälp av den senaste tekniken, och enligt byrån finns det inga motsvarande reklamfilmer gjorda i Sverige. – Så vitt vi vet har det inte gjorts tidigare, säger Robert Grave, projektledare på Wreck.


Skrämdump från reklamfilmen för EF Education.

Den nya kampanjfilmen ligger på EF:s sajt och riktar sig direkt till de skolelever som är EF:s målgrupp. I skolor världen över ska 3D-glasögon delas ut med addressen till kampanjsajten. Idén till projektet föddes ur ett möte mellan byrån och kunden. EF hade tidigare haft en idé om att göra en 3D-film, men den gången blev det inte av. Den här gången blev det annorlunda.

– Vi satt och pratade om en film som skulle vara huvudmediet i kampanjen. Lite skämtsamt sa vi att vi borde göra den i 3D. Efter några veckor kom vi fram till att vi bara måste satsa på det här. Det kan inte bli mer rätt för EF, säger Robert Grave.

Wreck hörde sig för runt om i landet. Det var mycket svårt att hitta partners som hade erfarenhet av tekniken som används i filmen, som kallas stereoskopisk 3D. Tillslut hittade man dock Important Looking Pirates och Rezq, som båda kunde bidra med kunskap om tekniken.

– Det blev ett kanongäng som gjorde det här, säger Robert Grave.

Filmen tog två månader att ta fram från start till mål. Hur mycket den kostade att göra vill man inte svara på, men nu hoppas Wreck att all kunskap som byrån har tillskansat sig under processen ska leda till nya kunder som har intresse för att göra 3D-produktioner.

– Jag tror att det här kommer att öka och smaverka parallelt med andra typer av marknadsföring och kommunikation, säger Robert Grave.

Den nya kampanjen heter ”Open your world”. Dra på dig 3D-brillorna och se filmen här.

Arbetsgrupp

Byrå/produktionsbolag: Wreck

Projektledare/producent: Robert Grave

Regissörer: Wreck

Postproduktion: Important Looking Pirates

Stereografer: Rezq

Musik: Carl-Michael Herlöfsson

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.