Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Unionen lanserar ny handbok i samband med Europride

Publicerad: 31 juli 2018, 12:27

Handboken kommer med tips och råd som ska inspirera arbetsgivarna att skapa fler inkluderande arbetsplatser, där alla kan få vara sig själva på jobbet.


Ämnen i artikeln:

UnionenEuroprideReklamKampanj

Som Sveriges största fackförbund vill Unionen se att fler arbetsgivare jobbar för att inkludera alla på arbetsplatserna.

Därför har man nu i samband med Europride tagit fram en handbok med tips och råd till en bättre arbetsplats. I boken medverkar bland annat Petter Stordalen vars hotellkedja Nordic Choice Hotels tog emot Unionens hbtq-pris år 2016. Resumé placerade även norrmannen som Superkommunikatör-vinnare inför Almedalen.

Unionen har sedan 2011 delat ut pris till Sveriges mest hbtq-vänliga arbetsplats. I den nya handboken ”Arbetsplatser i regnbågens alla färger” tar man lärdom av tidigare års pristagare för att stötta arbetsgivare som vill arbeta aktivt och systematiskt för inkludering ur ett hbtq-perspektiv.

– Alla ska kunna vara sig själva på jobbet. Ytterst är det en arbetsmiljöfråga och ett stort ansvar vilar på arbetsgivarna, säger Marina Åman, andre vice ordförande för Unionen, i en kommentar.

Här kan du beställa eller ladda ner boken i PDF-format

Alex Hartelius

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.