Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Unionens tjänst "Vobbomatic" ska underlätta vobbandet

Publicerad: 10 februari 2015, 14:57

Vobbomatic

Foto: Bild från hemsidan

Fackförbundet Unionens nylanserade tjänst Vobbomatic underhåller barnet och underlättar på så vis för föräldern att jobba när man är hemma och vabbar.


Fackförbundet presenterade för några dagar sedan en undersökning, som genomförts av Novus på uppdrag av Unionen, som en del av en kampanj om det ökande vabbandet. Undersökningen visar att 60 procent av de tillfrågade tjänstemännen arbetar hemifrån med lön när barnen är sjuka.

– I dagens slimmade organisationer finns det sällan någon som snabbt kan ta över ens arbetsuppgifter. Därför jobbar många småbarnsföräldrar samtidigt som de är hemma med sina sjuka barn. För en del fungerar det bra, för andra sämre. I praktiken har många inget annat val än att vobba, säger Martin Linder, andre vice ordförande för Unionen i ett pressmeddelande.

Unionen skriver att fackförbundet arbetar för att kunna förbättra medlemmarnas arbetsförhållanden långsiktigt, men att "vobba" är ett sätt att hjälpa till på kort sikt. Det nylanserade verktyget Vobbomatic ska vara ett tekniskt hjälpmedel för föräldrar så att de kan jobba kortare stunder när de är hemma och tar hand om sitt sjuka barn. Tjänsten fungerar så att man anger hur länge man behöver jobba och barnets ålder – sedan trycker man på play. En spellista med "garanterat barnvänliga" Youtube-klipp sätter då igång och håller på precis så länge som man angett att man behöver jobba.

Men det gäller att hålla reda på vilka regler som gäller för vobbandet.

– Det viktiga att komma ihåg när man "vobbar" är att man ska ha lön från sin arbetsgivare och inte har rätt till ersättning från Försäkringskassan för den tiden man arbetar, säger Niklas Löfgren, Försäkringskassans familjeekonomiska talesperson, i ett pressmeddelande.

Föräldrar kan också välja att "vobba" en del av dagen och vabba resterande del.

– Det är viktigt att man kommer överens med sin arbetsgivare om hur stor del av dagen man ska ägna åt jobb när man är hemma med ett sjukt barn, säger Niklas Löfgren i en kommentar.

Linnéa Kihlström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.