Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Uppåt för Åkestam Holst

Publicerad: 6 augusti 2012, 08:08

Göran Åkestam, vd på Åkestam Holst.

(UPPDATERAD) Åkestam Holst kan se tillbaka på ett blandat 2011. Byråns omsättning steg till 178 (169) miljoner kronor, men vinsten sjönk.


Ämnen i artikeln:

Åkestam Holst

Trots det osäkra läget i ekonomin under fjolåret lyckades Åkestam Holst omsätta mer pengar än 2010. Byråintäkten var i stort sett oförändrad, och landade på 79 (79,5) miljoner kronor.

Däremot sjunker vinsten ganska kraftigt. Resultatet efter finansiella poster landade på 5 (11) miljoner kronor.
– Det lägre resultatet beror på att vi ökade personalstyrkan rätt kraftig under andra halvan av 2010, något som påverkade resultatet fullt ut först 2011. Visst är marginalen för låg, men flera av våra uppdragsgivare har känt av den osäkra konjunkturen och vi tror på att hålla uppe kvaliteten i vår leverans även under bistrare tider. Då får vi ibland överinvestera i våra jobb och acceptera en något lägre vinstmarginal. Bra partnerskap byggs under alla delar av konjunkturcykeln, inte bara i solsken, säger vd Göran Åkestam.

De 10 ägarna i Åkestam Holst Holding delar på 3,5 miljoner kronor i aktieutdelning.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Åkestam Holst

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.