Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Uppmanar till lönesnack på fikarasten

Publicerad: 21 maj 2013, 13:54

För två veckor sedan rullade fackförbundet Vision sin kampanj "Fika för rätt lön". Här vill man få förbundets befintliga och framtida medlemmar adiskutera vad som är viktigt när deras lön sätts över en kopp kaffe.


Ämnen i artikeln:

Vision

kampanjsajten  kan både förtroendevalda medlemmar beställa lönefikalådor som innehåller Fair Trade-märkta kakor och färdigt diskussionsunderlag. Syftet med kampanjen är att personal från arbetsplatsens alla nivåer ska kunna träffas över en kopp kaffe.

– Vision har ibland medlemmar på en arbetsplats som är både anställda och chefer. Men fikat är ett speciellt tillfälle, då man kan tillåta sig att lägga ifrån sig sina roller och prata mer fritt. Det är därifrån vi tagit inspiration till "Fika för rätt lön säger Jakob Ohlsson, kreativ chef på Reform Act

Kampanjen lanserades för två veckor sedan. 400 lönefikor har bokats runtom i landet.

– Gensvaret har varit enormt. De förtroendevalda tycker att det här är ett smidigt och lättsamt sätt att prata fackliga frågor på arbetsplatserna. Medlemmarna uppskattar både chansen att prata om värdet av det jobb de gör, och att tydligt kunna påverka Visions arbete, säger Marie Wildhammar Okker, informatör på Vision.

Kampanjen har gjorts av Dear Future och nystartade kampanjbyrån Reform Act.

Kampanjen kommer att löpa fram till midsommar, och målet är att 500 lönefikor skall ordnas.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Vision

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.