Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Uppsägningar på McCann

Publicerad: 12 juni 2013, 11:20

Fredrik Westerman, Johan Nilsson och Matias Palm-Jensen i McCanns ledningsgrupp. Bilden tagen vid ett tidigare tillfälle.

McCann Stockholm har det tufft. Byrån har tappat 20 personer inom loppet av ett år och när nu intäkterna fortsätter att dala blir det uppsägningar, enligt vad Resumé erfar. – Vi håller på att se över hela verksamheten och jobbar med vad vi ska ha för erbjudande framåt, säger nye koncernchefen Fredrik Westerman.


Ämnen i artikeln:

McCann StockholmMcCannFredrik Westerman

Enligt Resumés källor tvingas flera personer lämna McCann som tappat viktiga kunder och stora intäkter.

Runt 20 personer har försvunnit från byrån inom loppet av ett år, däribland toppnamnet Mia Clase, som gick till Garbergs.

I förra veckan kom ett besked internt om uppsägningar, enligt vad Resumé erfar.

McCann har tappat flera viktiga kunder som Riksgälden, Expert (som gick i konkurs), pr-uppdraget för Max och B2B-uppdraget för Tre. Flera av byråns storkunder har minskat sina marknadsinvesteringar.

McCanns nye koncernchef Fredrik Westerman vill inte kommentera Resumés uppgifter, men säger:

– Vi håller på att se över hela verksamheten och jobbar med vad vi ska ha för erbjudande framåt.

Fredrik Westerman tillträdde den 8 april och brottas nu med att få byrån på rätt köl.  Byrån har i dagsläget cirka 40 anställda.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.