Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Uppsägningsvåg på Hilanders

Publicerad: 27 januari 2012, 13:57

Hilanders vd Peter Füle.

Resume.se kan berätta att sex personer, varav tre på Hilanders Kitchen, har sagt upp sig från Hilanders. Byråns vd Peter Füle bekräftar, men ser ingen dramatik: – Jag tror inte vi är ensamma om att det har varit tufft, säger han.


Ämnen i artikeln:

HilandersPeter Füle

"Det är inga avhopp". Det meddelade Hilanders vd Peter Füle nyligen då Resumé tog pulsen på vad som sker hos byrån efter att kreatörsduon Martin Stadhammar och Sten Åkerblom lämnat bolaget.

Enligt Peter Füle rörde sig det hela snarare om en planerad omorganisation.

Nu kan resume.se berätta att sammanlagt sex personer har valt att säga upp sig från Hilanders.  Sextetten består av: Mark Drake, Ulrika Rudqvist, Kristin Hedengren, Micaela Abreu, Lotta Nilsson och Pär Bergkvist, varav de tre sistnämnda arbetade på Hilanders Kitchen.

Resume.se har talat med flera av personerna, som bekräftar uppgifterna.

Varför man har valt att säga upp sig vill man dock inte gå in på.

– Det är väl egentligen både och. Dels har vi haft en relativt omfattande omorganisation, dels har vissa personer på byrån valt att sluta under hösten och vintern, säger Peter Füle.

Men tidigare sade du att det inte rörde sig om några avhopp?
– Jag dementerade att kreatörsduon Martin Stadhammar och Sten Åkerblom inte rör sig om något avhopp, utan att dessa är en del av en planerad omorganisation, säger Peter Füle.

Men det handlar ändå om sex personer som har sagt upp sig. Marknaden är ganska turbulent. Varför säger man upp sig då?
– Vi har vissa som har jobbat här i tio år. Sedan finns en del personliga anledningar, säger Peter Füle.

Då resume.se pratade med honom förra gången berättade han att tio personer har blivit uppsagda på byrån sedan han tillträdde som vd i juni 2011. Utöver detta har alltså ytterligare sex personer sagt upp sig:

– Vi talar ändå om tre olika kontor i tre olika städer under ett halvårs tid. Så jag tycker inte att det är så konstigt, säger Peter Füle.

Enligt honom ska man ersätta ett antal av personerna, eventuellt alla, som jobbade vid Hilanders Kitchen:

– Här handlar det om specialistkompetens inom livsmedelssektorn, säger Peter Füle.

Det kan även bli tal om att i viss mån ersätta de personer som arbetade vid vanliga Hilanders, men det är inte hugget i sten.

Enligt Peter Füle har Hilanders haft problem med lönsamheten under flera år, vilket har lett till att byrån har genomfört den omorganisation som Resume.se nyligen berättade om:

­– Traditionellt sett har vi haft låg personalomsättning. Jag vet inte riktigt vad den ligger på för närvarande, men den är betydligt högre på sistone, säger Peter Füle.

Han ser ändå ljust på framtiden. Hilanders har exempelvis precis fått in ett kontrakt kring det franska olje- och gasföretaget Total. Kontraktet omfattar hela den nordiska marknaden.

Här blir även Hilanders systerbyrå i Danmark, Bystedt, involverad.

Peter Füle hävdar också att Hilanders har flera uppdrag på ingång ihop med varumärkesbyrån Rewir – Hilanders har nyligen flyttat in i Intellectas lokaler på Birger Jarlsgatan i Stockholm där även Rewir huserar:

–Det är en fördel för oss att sitta tajtare så att vi kan utnyttja varandras specialistkompetens, säger Peter Füle.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

HilandersPeter Füle

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.