Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Utmaningen: laga Sveriges mest ätbara rätt

Publicerad: 15 februari 2018, 13:53

I en kampanj framtagen av Rodolfo utmanar Astma- och allergiförbundet stjärnkocken Paul Svensson att laga Sveriges mest ätbara rätt.


Ämnen i artikeln:

RodolfoReklamFotografiska

Omkring 20 procent av Sveriges befolkning har någon form av allergi eller är överkänsliga mot någon typ av matvara.

I ett försök att skapa en mer inkluderande matlagningskultur utmanar nu Astma- och allergiförbundet Fotografiskas chefskock Paul Svensson att sätta samman Sveriges mest ätbara meny. Ingredienserna är utvalda av Andrea Mikkelsen, dietist och forskare, och kan ätas av i princip hela landets befolkning.

– Jag brinner för att göra mat som alla kan äta - men utan att det blir för likgiltigt. Jag vill behålla passionen, smaken, utseendet och alla sinnen - men ändå skapa något fantastiskt gott, säger Paul Svensson.

Initiativet är en del i lanseringen av Astma- och allergiförbundets digitala tjänst allergismart.se där de kommer användare kan diskutera de olika rätterna samt dela med sig av tips.

– Det har varit ett otroligt kul och lärorikt projekt. Vi är flera allergier på kontoret och jag är säker på att alla har någon form av relation till födoämnensallergi i familjen eller umgängeskretsar, och vet hur svårt det är att vara alla till lags vid en middagsbjudning. Som en del av lanseringen av allergismart.se kändes det därför väldigt passande att ta fram en måltid som så många som möjligt kan äta oavsett allergi eller överkänslighet, säger Adam Lundberg på Rodolfo.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

RodolfoReklamFotografiska

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.