Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Utsikts ägare startar ny byrå

Publicerad: 6 november 2008, 16:09

I mars sålde Fredrik von Essen, grundaren av Utsikt Kommunikation och Utsikt Event, sin del av företagen till sina fyra anställda. Nu byter de namn på reklambyrån till ”Shiny Happy People” för att få en nystart.


Ikväll, torsdag, är det invigning för den nya byrån ”Shiny Happy People”. Målet är att öka omsättningen med det dubbla till slutet av nästa år. Idag ligger omsättningen på blygsamma 6,5 miljoner kronor.

Varför gör ni det här?
– Fredrik köptes ut tidigare i år och med det här vill vi markera en nystart. Eventbyrån går riktigt bra men tyvärr har inte reklambyrån varit lika framgångsrik. Med det här markerar vi att reklambyrådelen får en större prioritering än tidigare, säger Christer Söderberg , vd och en av delägarna på byrån.

Varför det här namnet?
– Vi ville ha ett namn som andades reklambyrå. Vi kände på orden och landade i det här. Vi kan inte heller sticka under stol med att R.E.M:s låt har påverkat en del. Vi vill att namnet ska visa på den relation som kunderna har till oss.

Idag jobbar Utsikt Kommunikation med en bred bas av kunder, varav ett tjugotal är återkommande på listan. Några mål på att ta position inom ett visst kundsegment finns inte. Inte heller att öka antalet kunder till en viss nivå.

– Nej, vi har sagt att vi vill öka omsättningen med det dubbla och att vi ska växa organiskt. Mer än så har vi inte stolpat upp i nuläget, säger Christer Söderberg.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.