Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

”Utsugarnäthandel” – Elon lanserar ny webbsida med kritisk Göteborgare

Publicerad: 23 mars 2015, 15:18

Foto: Bild ur kampanjfilmen

Efter ett års arbete börjar Elons webbsida ge ordentlig effekt – nu besöker kunden ofta nätet innan butiken. Men när webbsidan nu ska lanseras görs det med en reklamfilm där en riktig skeptiker har huvudrollen.


Ämnen i artikeln:

SvenssonElon

I samband med vitvarukedjans lansering släpps ännu en reklamfilm i Sverige-serien. Denna gång görs ett nedslag i Göteborg, och där finns en stark näthandelskritiker. I de tidigare Sverige-sviterna har besök gjorts i Närke, Skåne, Norrland och Småland.

– Sedan två år har vi regionala egenheter som ramverk i kommunikationen för Elon. I den här filmen tar vi avstamp i två generationer Göteborgare; stereotyp knegarfarsa och dotter med lite olika syn på nymodigheter. Filmen spelade vi in för ett år sedan men det känns som om den lanseras i helt rätt tidpunkt nu när klassfrågan har fått nytt bränsle i debatten, säger Filip Lindquist, Art Director på Svensson.

Andreas J Vennerstrand är marknadschef på Elon. I ett pressmeddelande säger han att arbetet med webbplatsen började för ett år sedan, och att antalet användare på Elon.se ökat drastiskt i takt med att webbplatsen tagit form och sökoptimeringen börjat ge effekt.

– Även om vårt huvudfokus ligger på det personliga mötet i butiken, så försegås i stort sett alla vitvaruköp av ett besök på nätet, och nu kan vi erbjuda en riktigt bra upplevelse även där, säger han.

Elon har haft Svensson som reklambyrå i nästan ett decennium. Det gör dem till en av Svenssons äldsta kunder.

Arbetsgrupp
Kund: Elon
Marknadschef: Andreas J Vennerstrand
Kedjeledare: Jimmy Sander
Marknadskoordinator: Lisa Helldén

Reklambyrå: Svensson
AD: Filip Lindquist
Copy: Tomas Carrfors
Projektledare: Anna Lennström (I dag byråchef DDB Ehrenstråhle)
Produktionsledare: Victoria Fernandez

Produktionsbolag: FLX
Regi: Måns Herngren

Se filmen här:

Linnéa Kihlström

Ämnen i artikeln:

SvenssonElon

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News