Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

V&B:s AD hyllad popartist i The Guardian

Publicerad: 2 juli 2013, 10:05

Foto: Pressbild.

Johan Reinhold lever lite av ett dubbelliv. På dagen är han AD på Göteborgsbyrån Valentin & Byhr, medan han efter jobbet förvandlas till en hyllad musikartist. Hans singel Ghost har inte bara fått lovord från tidningar som Fader och i-D Magazine, utan nu även självaste The Guardian.


Ämnen i artikeln:

Valentin & ByhrThe Guardian

”Cheery stuff. As is the way with this sort of thing, the sadness is  encased in deliciously pretty melodies, the original cradling the song  in a warm bed of piano, padded drums and synth textures.”

Så låter en  del av hyllningarna från The Guardian över Johan Reinholds senaste  singel Ghost, vilken precis har släppts från hans kommande album Beautiful  Loser som kommer ut senare i år.

Allt började med att han satt  klistrad framför tv:n så fort någon spelade på gitarr, hans pappa valde  att då köpa honom en ukele. Han bildade sedan olika band på  fritidsgårdar och hämtade stor inspiration från Rage against the  machine.

Sedan började han fatta tycke för hip-hop och rap och på den  vägen är det.

Han fick ett kontrakt med Warner Music Group så sent som förra året:
– Det  är skitroligt att The Guardian gillar min musik. Jag vill ju nå ut som  brett som möjligt och helst över hela världen. Nätet gör ju också att  man får en helt annan möjlighet att nå ut med musik än när jag började speöa,  säger Johan Reinhold.

Johan Reinhold gör inte bara musiken för den  nya skivan, utan använder också sina ad-talanger till att designa  alltifrån skivomslag och affischer till hemsidor:
– Ja, det bästa med  det är ju att skivomslagen alltid blir som jag vill i och med att jag  gör dem själv och naturligtvis också får idéer och inspiration från mina  övriga medarbetare på byrån, säger Johan Reinhold.

Så du bestämmer helt alltså?
– Jo, jag har en total kreativ frihet även om jag ligger på världens största musikbolag, säger Johan Reinhold.

Han  började rappa år 2000 och gav då ut sin första låt ihop med  Salazar-bröderna, vilka består av Masse, Salle och Chepe, som alla bär  efternamnet Salazar Campos.

Johan Reinholds senaste singel är dock  producerad av Astma och Rocwell, vilka ligger bakom NONONO och också  producerat låter för artister som Petter och Icona Pop.

Ghost har  också en remix av Paris-douon, Walter Sobcek, som tidigare hjälpt stora  artister som Fleetwood Mac. Johan Reinhold har dock inte planer på att  överge reklambranschen trots musikframgångarna:
– Det fungerar än så  länge. Musikbranschen är en otroligt svår bransch och jag är ändå glad  att jag har lyckats nå en bit på vägen. Men det är ju ändå svårt att  leva på musik, säger han.

Han sticker dock inte under stol med att han skulle tänka sig att ta ett break från reklambranschen:
– Det är klart att man skulle tänka sig att ge sig ut på turné, säger Johan Reinhold.

Lyssna på låten här.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Valentin & ByhrThe Guardian

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.