Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

V&B startar ny reklambyrå

Publicerad: 15 april 2015, 08:36

Magnus Widell blir strateg och affärsutvecklare, Niklas Lilléus blir cd.

Foto: Detail.

UPPDATERAD Valentin & Byhrgruppen startar en ny byrå med inriktning på shopper marketing. Reklambyrån heter Detail och har som ambition att korta tiden mellan idé till genomförande.


Ämnen i artikeln:

Valentin & Byhr

Satsningen görs i nära samarbete med undersökningsföretaget Brandjobs. Detail kommer till en början att drivas av Magnus Widell och Niklas Lilléus som båda är medarbetare sedan flera år tillbaka på Valentin & Byhr-gruppen. Valentin & Byhr-gruppen består förutom av Valentin & Byhr också av Change, Fusion och av Poem.

Med byrån vill de skapa reklam som går utanför ramen kring traditionell kommunikation. Tankarna på att starta den nya byrån har funnits inom Valentin & Byhr-gruppen i två år, enligt Magnus Widell, som blir strateg och affärsutvecklare på Detail.

– I dag finns en stor kunskapsbank om hur shoppern tänker och beter sig när hen handlar varor och tjänster, ändå läggs stora resurser på att skjuta hagel där de flesta skotten missar målet. Det är i grunden ett stort slöseri med både energi och pengar, säger han.

Redan nu har byrån flera varumärken på kundlistan och har som ambition att växa i takt med uppdragen, men än så länge är det Magnus Widell och Niklas Lilléus som arbetar med byrån.

– Vi förväntar oss en stor expansion inom det här området under det närmaste året. Kommunikationslandskapet utvecklas med rekordfart och behovet av nya lösningar är uppenbart. Vi anställer gärna fler med specielkompetens inom det här området, säger Magnus Widell.

Kan du säga hur många det kommer att röra sig om?
– Nej. Jag vill först skapa ordning inom detta.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Valentin & Byhr

Dela artikeln: