Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Vädermaskinen för semesterfirare som njuter av det dåliga vädret i Sverige

Publicerad: 6 april 2018, 09:13

Nära fyra av tio svenskar hoppas på dåligt väder hemma under solsemestern, visar en undersökning. För att möta behovet genomförde Ving en kampanj med en vädermaskin på strand på Phuket där tursister kan uppleva vinterrusket i realtid.


Ämnen i artikeln:

VingReklam

En ny internationell undersökning som Ving låtit genomförd i de fem länderna Danmark, Finland, Sverige, Norge och Tyskland visar att dåligt väder hemma är betydelsefullt för att semesterfirare ska kunna uppskatta semestern fullt ut. Det svarar fyra av tio i undersökningen, för svenskar är det ungefär lika många, 39 procent.

– Vi hade våra aningar om att vädret hemma kunder påverka semesterupplevelsen så vi bestämde oss för att undersöka det vidare. Resultatet i vår undersökning bekräftade att inte bara vädret hemma spelar en viktig roll för semesterfirare, det påverkar också hur vi betygsätter vår utlandssemester, säger Anna Hagberg, tf informationschef Ving i ett pressmeddelande.

Med utgångspunkt i undersökningen har Ving skänkt extra glädje till skadeglada semesterfirare i Phuket. Här fick tursiterna möjligheten att optimera lyckan genom att byta hettan mot det aktuella vädret på hemmaplan. Vädermaskinen kan simulera vädret hemma och ge besökarna en autentisk upplevelse av vad de har lämnat bakom sig – regn, vind eller  snö. Vädermaskinen var utrustad med sprinklers, luftkonditionering, LED-lampor, högtalare, snösimulator och vindmaskin.

Bakom "Vädermaskinen" står den danska byrån Robert/Boisen & Like-minded.

Besökarnas reaktioner har dokumenterats i filmen nedan.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

VingReklam

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.