Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Valentin&Byhr-ad producerar Jay–Jays musikvideo

Publicerad: 11 oktober 2013, 10:49

Resumé kunde tidigare berätta om att Göteborgsbyråns ad tillika musikartisten, Johan Reinhold, hyllades av The Guardian. En annan ad på byrån, Nicklas Hultman, har nu producerat världsartisten Jay-Jay Johansons nya musikvideo ”Hawkeye” tillsammans med byråns 3D-specialist Peter Ericsson.


Ämnen i artikeln:

Valentin & Byhr

Nicklas Hultman har skapat grafiska profiler för klädbolag som Velour och Twist&Tango.

Han är nu aktuell med att ha producerat Jay-Jay Johansons senaste musikvideo ”Hawkeye” från hans album Cockroach.

Nicklas  Hultman var aktuell med utställningen Petal i våras, vilken utforskar  motivet blommor, och i samband med den fick han frågan om han ville  producera videon åt Jay-Jay Johanson.

Nicklas Hultman drog igång ett samarbete  med Valentin&Byhrs 3D-specialist, Peter Ericsson, och utvecklade  sina 3D-blommor för att skapa en ”Hawkeye-värld”.

– Jag tycker det  Jay-Jay gör är fantastiskt och ända sedan han samplade Michael Nyman i  sin låt I’m older now, 1997 har jag älskat honom, så att få en sån här  förfrågan är riktigt kul. Jag fick helt fria händer att tolka låten  själv och se vad som händer, säger Nicklas Hultman, art director på  Valentin&Byhr i en kommentar.

Byrån konstaterar att resultatet blev en: ”lågmäld, långsam och utträtt resa bland blomsterkroppar.”

Här man kan titta på videon.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Valentin & Byhr

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.