Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Valentin & Byhr i artistsamarbete vid boksläpp

Publicerad: 26 augusti 2014, 07:59

Göteborgsbyrån har inlett ett samarbete med artisten och låtskrivaren Anton Axélo i samband med lanseringen av Cilla och Rolf Börjlinds nya bok "Svart Gryning". Boken ges ut av Norstedts.


- Att lansera både en bok och en artist samtidigt är ett nytt grepp, och alla parter har fått extra synergier av samarbetet eftersom kampanjen går ut på bred front, säger Jörgen Einéus, projektledare på Valentin&Byhr i en kommentar.

Bakgrunden till samarbetet är att Anton Axélo fick läsa en synopsis på boken och skrev sedan låten "Trehundrasextiofem", vilken ledde till ett kontrakt med Warner Music.

Musikvideon är regisserad och producerad av Valentin & Byhr och "smygsläpptes" i förra veckan – byrån har även gjort designen för omslaget, butikskampanjen med mera.

- Axélos låt är väldigt suggestiv. En sån som man fastnar för efter bara en lyssning. Den skapar en stämning som ger ytterligare en dimension till läsupplevelsen, säger Eva Ehrnström, marknadschef på Norstedts i en kommentar.

Boken "Svart Gryning" släpptes den 25 augusti och är den tredje delen i Börjlinds deckarserie – den ska även bli tv-serie.

Låten "Trehundrasextiofem" släpps i samma veva och finns tillgänglig gratis via Spotify från och med igår.

Här finns låten.

Arbetsgrupp på Valentin&Byhr:
Anton Axélo, text och musik
Jörgen Einéus, projektledare, AD och regissör
Benjamin Lega, modell
Rob Vanstone, foto och film
Niklas Aldén, motion Designer
Jessica Toreld, copywriter

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.