Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Valentin & Byhr i pro bono-arbete för Silvias barnsjukhus

Publicerad: 11 juli 2014, 11:54

Drottning Silvia.

Foto: Copyright Kungahuset.se/Alexis Daflos

Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus kör "Barngolfen" för nionde året på raken – tre personer från ett företag och en kändis spelar golf och därefter hålls en auktion där pengarna går till sjukhuset. Valentin & Byhr har nu kopplats in i projektet för första gången.


Ämnen i artikeln:

Valentin & ByhrDrottning SilviaÅsa Blomberg

Medieprofilen Lasse Kronér var från början initiativtagare till Barngolfen – man fick in 1,5 miljoner kronor bara så sent som förra året.

Drottning Silvias barnsjukhus tar hand om de svårast sjuka barnen i Sverige och många kan stanna upp till ett år på sjukhuset och här består uppemot 95 procent av ren väntan.

De senaste två åren har pengarna från "Barngolfen" gått till att skapa trevliga miljöer för barn på akutavdelningen så att de får möjlighet att tänka på något annat än sjukdomen.

- Vi tror på att tiden går fortare om man har roligt och glädje läker, säger Tomas Gedda, Fundraising Manager för Insamlingsstiftelsen i en kommentar.

Nytt för i år är att pengarna ska gå till röntgenavdelningen. Nytt är även att Valentin & Byhr jobbar pro bono (gratis) för projektet.
- Alla är så otroligt positiva och vill vara med och att hjälpa till och vi är glada över att ha även Valentin & Byhr med oss, säger Tomas Gedda i en kommentar.

Årets upplaga sker den 18 augusti och är redan fullbokad.
- Det är en förmån för oss att få bidra med vår tid för ett så gott syfte, säger Åsa Blomberg, pr-director på Valentin & Byhr i en kommentar.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.