Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Valentin&Byhr lanserar ny Saab

Publicerad: 24 augusti 2011, 12:28

Valentin&Byhr hjälper Saab i lanseringen av den nya bilmodellen 9-4X. En applikation och en film på webben ingår i släppet.


Ämnen i artikeln:

SaabValentin & Byhr

Den nya Saaben premiärvisades nyligen på bilmässan i Los Angeles. Nu har göteborgsbyrån Valentin&Byhr tagit fram en app i (samarbete HiQ) och en film (i samarbete med Edithouse).

Filmen kommer att finnas på Saabs site och på deras Youtube-kanal, men är inte planerad att gå i tv. Saab försäkrar att Lowe Brindfors fortfarande är deras huvudsakliga reklambyrå när det gäller nya kampanjer gentemot konsumenterna.

I den nya appen kan spekulanter ägna sig åt att specificera bilen efter tycke och smak, för att därefter kunna beskåda resultatet ur alla möjliga vinklar. Valentin&Byhr ligger också bakom appen som släpptes i samband med lanseringen av Saab 9-5.

– Vi ser det som en fantastisk möjlighet att via webben och vår uppdaterade app maximera intresset kring Saabs produkter. I appen kompletterar vi befintlig upplevelse av nya Saab 9-5 med en presentation av vår nya Saab 9-4X. Vi introducerar också Saab Newsroom, något som vi tror kommer att skapa stort engagemang i vår kundgrupp. Våra ambitioner omfattar på sikt även andra mobila plattformar, säger Johan Grundin, chef på Saabs interaktiva marknadsavdelning i en kommentar.

Samarbetet mellan Saab och Valentin&Byhr har pågått under flera år och är nu mer omfattande än vad det var i starten.

– Det är väldigt fascinerande att jobba med ett varumärke som Saab som har så många hängivna entusiaster runt om i världen. De som  kör Saab är moderna, vältutbildade och självständiga personer som gärna uttrycker sin individualitet  och det måste avspegla sig i sättet som vi kommunicerar, därför jobbar vi alltmer med digitala och sociala kanaler, säger Nathalie Kisch, projektledare för Saab på Valentin&Byhr.

Här är en presentationsfilm av appen för nya 9-4X.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

SaabValentin & Byhr

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.