Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Valentin & Byhr och Norma avbryter fusion

Publicerad: 15 december 2008, 16:15

Enligt planen skulle Valentin & Byhr och Norma fusioneras. Nu avbryts sammanslagningen.


Resumé har tidigare berättat att reklambyrån Valentin & Byhr köpt produktionsbolaget Norma, med kontor i Göteborg och Stockholm*. I och med fusionen av de två bolagen skulle Valentin & Byhr få ett stockholmskontor, och dessutom förstärka på produktionssidan, där Norma har sin tyngdpunkt.

Nu avbryts dock fusionen av de två bolagen enligt Normas ägare och vd, Benny Larsson.
– Nej, det blir ingen fusion. Vi har valt att lägga det på is tills vidare, säger han.

Är det det ekonomiska läget som är skälet till detta?
– Nej, det är det inte. I vårt fall handlar det om att det händer så mycket i världen just nu, att det inte känns aktuellt att även behöva hantera en fusion.

Enligt Magnus Valentin är dörren fortfarande inte helt stängd. När Resumé talar med honom säger han att han inte helt säkert vet hur det blir, men att det kommer att klarna de närmsta dagarna.

Benny Larsson ställer sig dock frågande till detta.
– Om det finns andra planer borde jag känna till det. Vi hade ett möte då vi kom fram till att inte gå vidare med detta nu. Jag är lite förvånad över att han säger så, säger han till Resumé, men framhåller att han fortfarande tycker att företagen fortfarande passar varandra och att det kan vara aktuellt i framtiden igen.

* Norma har även kontor i London, vilket dock inte ingick i köpet.

Per Torberger

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.