Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Valentin&Byhr satsar på dokumentärfilm

Publicerad: 18 oktober 2013, 08:44

Magnus Valentin.

Reklambyrån Valentin&Byhr startar dokumentärfilmsdelen Docs och rekryterar dokumentärfotografen Henrik Hjort samt filmklipparen Andreas Jonsson Hay som båda klippte Palme-dokumentären.


Ämnen i artikeln:

Valentin & Byhr

Valentin&Byhr konstaterar att efterfrågan på ”oredigerad” kommunikation ökar.

– Det är viktigt för oss att följa marknadens utveckling. Vad jag vet har ingen annan svensk kommunikationsbyrå samma möjlighet att möta behovet av transparant och öppen kommunikation när det kommer till rörlig bild. Nu kan vi erbjuda våra kunder att producera filmer med en ny äkthet, säger Magnus Valentin, vd på Valentin&Byhr, i ett pressmeddelande.

Valentin&Byhr Docs är en dokumentärfilmssatsning, tillsammans med denerfarna dokumentärduon, Henrik Hjort och Andreas Jonsson Hay. De har bland annat vunnit en Guldbagge för klippning av filmen Palme, och har även gjort dokumentärerna om Carl Bildt och den beryktade och fruktade ryska superfemman i ishockey.

– Det känns oerhört spännande att få plocka in det dokumentära i en annars rätt polerad och kommersiell reklamvärld. Är en idé tillräckligt stark räcker det att dokumentera den, säger Henrik Hjort.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Valentin & Byhr

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.