Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Valentin&Byhr värvar kreatörsduo

Publicerad: 2 december 2010, 14:08

Valentin & Byhr plockar in två tunga kreatörer med ett förflutet hos bland annat Goss: Johan Nerman och Albin Larsson. – Jag är glad att killarna kan återförenas efter att ha vunnit både guldägg och Grand Prix för Goss, säger Andreas Kjellgren, kreativ chef på V&B.


truetrue2020-12-10T14:29

Johan Nerman har ingen klassisk reklambakgrund från Berghs eller liknande skolor. Han tog sig in genom att vikariera och praktisera på bra byråer. På Goss för omkring två år sedan träffade han Albin Larsson.

Johan Nerman gick vidare till Garbergs i fyra månader och sedan blev det Projector drygt ett halvår:
– Det låter som snabba ryck, men det var olika omständigheter som gjorde att det blev som det blev, säger han.

Johan Nerman brinner inte för reklambranschen, snarare för att göra bra reklam:
– Jag är inte så insatt i branschen, men det är alltid kul med smarta lösningar.

Han får en copyroll på Valentin & Byhr. Exakt vilka kunder som teamet ska jobba med är inte klart:
– Först får vi flyta omkring. Sedan lär vi väl hitta en konkret position. Men tanken är att vi ska jobba ihop då vi har fungerat bra tillsammans tidigare, säger Johan Nerman.

Ni vann bland annat Grand Prix i Eurobest för kalendern, ”Ett år på Tekniska högskolan”, och ni vann guldägg för er p-botskonverterare. Hur ska ni överträffa det?
– Det är något jag funderat på. Jag är en utpräglad tävlingsmänniska, men vi har egentligen inte gjort större kampanjarbeten tillsammans. Så det är nästa utmaning – att göra något stort som verkligen påverkar människor och inte bara reklamjuryer.

Albin Larsson kommer närmast från Shout, där jobbade han bland annat med Burger King. Innan det var han på Goss i 1,5 år och innan dess Berghs. Även Billy Blue School of Graphic Arts i Sydney har han hunnit med:
– Jag och Johan har fungerat bra ihop. Det känns också som att Valentin & Byhr har mycket på gång och det är spännande med en så pass stor byrå med mycket kompetens inhouse.

Albin Larsson ser stora fördelar med att få arbeta med Johan Nerman igen:
– Vi kommer från olika bakgrund och ser annorlunda på saker och ting. Vi kompletterar varandra.

Johan Nerman var glad över att få flytta till Göteborg, nu kan han köpa säsongsbiljett till Blåvitt. Är du också ett fan?

– Nej, jag är inte alls lika fanatisk.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.