Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Valentin & Byhr växer – men vinsten minskar

Publicerad: 12 augusti 2014, 14:03

Roberth Emanuelsson.

Foto: Krister Berntsson.

En av Sveriges största byråer – Valentin & Byhr – ökade intäkterna under fjolåret. Men rörelseresultatet sjunker. Ägarna gör en utdelning på åtta miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Valentin & Byhr

Sedan årsskiftet äger affärsmannen Roberth Emanuelsson 50,7 procent av Valentin & Byhr Holding genom sitt bolag Arena Invest.

I den senaste årsredovisningen som lämnades in i juli visar byrån att den är på frammarsch. Byråintäkten för hela koncernen, som innefattar reklambyrån, pr-byrån och en del i produktionsbyrån V&B Change, uppgår till 112 (105) miljoner kronor under 2013.

Rörelseresultatet går däremot i motsatt riktning. Det minskar med en dryg miljon till 15,6 (16,7) Mkr. På sista raden är det dock i princip oförändrat med en vinst efter skatt på 11,5 Mkr.

Medelantalet anställda ökade något till 101,4 (98,6) personer.

I inledningen av årsredovisningen står det att Valentin&Byhr inte gör någon utdelning, men av redovisningen av det egna kapitalet framgår att moderbolaget delade ut 8 miljoner kronor vid det ordinarie årsstämman. Övriga delägare är Magnus Valentin, Styrbjörn Lyberg, Henrik Schröder, Magnus Tengby, Kristina Bengtsson och Charlotte Norman.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Valentin & Byhr

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.