Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Valfilm med gruppsex och kvinnovåld stoppas

Publicerad: 13 maj 2014, 13:26

Foto: Skärmdump från Youtube.

Med gruppsex och våld skulle den danska skandalfilmen "Voteman" få fler unga att rösta i EU-valet. Nu stoppas filmen som är gjord på uppdrag av Folketinget.


Den tecknade valfilmen innehåller flera scener med sex – en av dem med gruppsex. Genom våld, att sparka in folket, skulle filmens muskulöse huvudperson tvinga unga att gå och rösta.  

Folketingets talesman Mogens Lykketoft (S) som godkänt filmen som alltså har Folketinget, Danmarks riksdag, som avsändare.  

– Vi försöker att inspirera de yngsta väljarna att gå och rösta. Det är viktigt att få ett högt valdeltagande, i synnerhet bland unga. Då måste man begagna sig av alla tillgängliga verktyg, sa Mogens Lykketoft tidigare till DR.

Filmen stoppas efter högljudda protester och stor uppmärksamhet i media.  

– Det är det mest nedlåtande jag någonsin sett. Jag kan inte förstå hur man kan använda kvinnovåld, porr, avslitna huvuden och jag vet inte hur många slag som argument för att folk ska gå och rösta, säger Anders Samuelsen från Liberal Alliance till nyhetsbyrån Ritzau.  

Folketinget har ni tagit bort filmen från både Facebook och Youtube, men den hann spridas och ses över 200 000 gånger.

Se filmen här:

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.