Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Välgörenhetsorganisation lanserar deepfake-video med Trump

Publicerad: 7 oktober 2019, 12:26

Den franska välgörenhetsorganisationen Solidarité SIDA tar till ett udda grepp för att väcka uppmärksamhet kring Aids-frågan: en så kallad deepfake-video där Donald Trump slår fast att spridningen av HIV har stoppats.


Ämnen i artikeln:

ReklamDonald Trump

Deepfake, en teknik som innebär att en video manipuleras genom maskininlärning, har växt till ett uppmärksammat internetfenomen under det senaste året.

Så sent som i förra veckan antogs två nya lagar i Karlifornien som ska stoppa spridningen av deepfakes, vilket Cnet rapporterade om.

LÄS MER: "Twitter stoppar all annonsering från statskontrollerade medier"

Nu frågar sig den franska Aids-organisationen Solidarité SIDA (som översätts till AIDS Solidarity) om det går att använda deepfake-teknik till någonting gott i syfte att skapa buzz kring en viktig fråga.

Tillsammans med reklambyrån la chose har organisationen tagit fram kampanjen "The Deepfake News Campaign", som lanseras inför Global Fund's Sixth Replenishment Conference. Konferensen kommer äga rum den 10:e oktober i franska Lyon och då förväntas världens olika statschefer meddela hur mycket pengar de kommer donera till den globala fonden för att motverka spridningen av HIV, turberkulos och malaria.

"The Deepfake News Campaign" är den första kommersiella kampanjen som bygger på deepfake-teknik. Videon utgörs av en falsk nyhet där USA:s president Donald Trump deklararerar att spridningen av Aids har stoppats.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Ämnen i artikeln:

ReklamDonald Trump

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.