Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Vältajmad kampanj för samkönade äktenskap

Publicerad: 29 april 2015, 08:56

FCB Torontos kampanj visar bröllopsminnen som aldrig blir av

Inom kort fattar Högsta domstolen i USA beslut om delstater ska kunna förbjuda homosexuella par att gifta sig även i framtiden. Nu rullar FCB Toronto rullar ut kampanjen "Nobody's Memories" som visar bröllopsminnen som samkönade par inte får.


Bröllopsdagen kan vara det lyckligaste ögonblicket i en människas liv, men i USA har inte alla möjligheten att få uppleva det eftersom de älskar en person av samma kön.

Kampanjen "Nobody's Memories" från FCB Toronto är framtagen för HBTQ-organisationen PFLAG Canada. Filmen visar på ett sorgligt sätt den lycka som homosexuella par gått miste om eftersom de inte fått gifta sig lagligt.

Vi ser traditioner som är förknippade till bröllop: par som går nerför kyrktrappan till applåder, kyssande par i bröllopbil och hur de delar bröllopstårtan. Bilder som på ett kraftfullt sätt får illustrera varför rätten till homoäktenskap värnar om ideal som frihet, jämlikhet och strävan efter lycka.

Samkönade äktenskap är i dagsläget lagligt i Kanada och i 36 amerikanska delstater samt i USA. Inom kort ska högsta domstolen i USA fatta beslut i den omdebatterade frågan om huruvida delstater får förbjuda samkönade äktenskap. Därför är kampanjen en extra vältajmad påminnelse.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.