Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Vandra omkring i virtuellt stadslandskap – av papper

Publicerad: 4 december 2015, 08:54

Staden är i papper och kan besökas genom en street view-funktion.

Allmännyttan bjuder in till street view-värld för att visa upp lösningar på bostadskrisen. Där kan man läsa oroliga tweets från bostadssökande som även samsas med SABO:s förslag till lösningar.


Ämnen i artikeln:

Clara HenrySnaskEdelman

Allmännyttans branschorgan SABO har samlat in oroliga tweets från bostadssökande, men man presenterar även sina förslag på lösningar. Resultatet är en VR-värld, gjord av papper. På kampanjsajten ordtillbostad.se kan man själv vandra omkring i pappersstaden och läsa skyltar med budskap från både bostadslösa och Allmännyttan.

– De allmännyttiga bostadsföretagen tar människors problem på allvar och jag är övertygad om att även landets politiker vill gå från ord till bostad. Förutom en vandring i pappersstaden, ger vi tips på hur fler prispressade bostäder kan byggas, säger Nina Rådström, chef kommunikation- och affärsutveckling på SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag i en kommentar.

Kampanjen är framtagen i samarbete med Snask och Edelman Deportivo. Digitalbyrån Wolfmother Co har gjort street view-funktionen.

Bloggaren Clara Henry stödjer kampanjen i sin Youtube-kanal:

Mika Wallgren

Ämnen i artikeln:

Clara HenrySnaskEdelman

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.