Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Vann inte Bandy-VM – men prisas med Titan

Publicerad: 20 april 2016, 13:44

Det somaliska bandylaget får Titanpriset.

Foto: Ur filmen "Trevligt Folk".

Somalia Bandy belönas med det prestigefyllda Titanpriset för att ha visat att ingenting är omöjligt.


Ämnen i artikeln:

Guldägget 2016Filip och FredrikGuldägget

Titanpriset delas ut till nyskapande och innovativ kommunikation som inspirerar människor både i och utanför branschen. Som har brutit konventioner och skapat nya förutsättningar för hur företag och organisationer kan agera i samhället.

I år tar alltså Somalia Bandy hem priset. När laget bildades hade ingen av spelarna någonsin stått på ett par skridskor. Ett halvår senare blev laget med sin bas i Borlänge det första afrikanska landslaget som deltagit i världsmästerskapet i bandy. Filmen "Trevligt folk" dokumenterade resan. Den initierades av tv-profilerna Filip & Fredrik och blev en stor succé som träffade svenska folket rakt i hjärtat.

Motiveringen lyder:
I en tid då kommunikation alltmer handlar om algoritmer och automatisering, visar årets Titanpristagare vilket kraft som finns i det mänskliga mötet. Det är en berättelse om kreativitet. Om en dröm som blir verklighet, förändrar en stad och inspirerar en hel värld. Integrationen har kallats vår tids svåraste fråga – men frågan är om det är så svårt egentligen? För om det går att lära sig åka skridskor, börja spela bandy, starta ett landslag och åka till VM på mindre än ett halvår, är inget längre omöjligt. 2016 års Titanpris tilldelas Somalia Bandy.

Pristagarna utses av Sveriges Kommunikationsbyråers styrelse.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.