Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Vapenlobbyn skjuter vilt mot Michael Bloomberg

Publicerad: 20 augusti 2014, 09:16

Den amerikanska vapenlobbyorganisationen The National Rifle Association, NRA, har dragit igång en mångmiljondollarkampanj mot Michael Bloomberg.


New Yorks förre borgmästare tillika affärsmannen Michael Bloomberg har gjort sig känd som en av de främsta förespråkarna i landet för ökad kontroll av vapen.

NRA inleder sin satsning med en tv-kampanj mot honom – Michael Bloomberg har bland annat sagt att han ska använda 50 miljoner dollar av sin personliga förmögenhet i år för att pressa lagstiftarna att stödja starkare vapenkontroll.

Washington Post menar att NRA-reklamen är en ganska ovanlig åtgärd eftersom vapenorganisationen i vanliga fall brukar rikta in sig på att stödja eller motsätta sig kandidater som siktar på en post - Michael Bloomberg har inga planer på att bli invald till något.

Den nya reklamen ska gå i flera stater, däribland Colorado där ett försök att stärka vapenkontrollen ledde till att två demokratiska senatorer lämnade sina poster.

Reklamen fokuserar på att koppla samman Michael Bloombergs inställning till vapen med hans förslag att förbjuda tillverkare av drycker som innehåller socker.

"Bloomberg försöker förbjuda ditt snacks, din läsk och merparten av dina vapen", säger den berättande rösten i reklamen.

Michael Bloombergs organisation "Everytown for Gun Safety" undersöker var lagstiftarna står när det gäller vapenlagar.

Chris Cox är vd för NRA:s gren som jobbar med lagfrågor och han ger följande kommentar:

"Michel Bloomberg har förklarat krig mot NRA och våra fem miljoner medlemmar. Vi tänker inte bara där och låta honom använda miljardtals dollar för att införa sin radikala anti-frihetsagenda på det amerikanska folket".

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.