Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Vårdförbundet lyfter strejkfrågan

Publicerad: 23 april 2008, 14:43

Idag, onsdag, startade en rikstäckande kampanj från Vårdförbundet där frågan om rätt lön lyfts fram. Kampanjen är signerad reklambyrån Kasselring & Co.


Budskapet i kampanjen är ” Rättvis lön till livsviktiga yrken”. Kampanjen kommer att synas i dagspress i hela landet, på www.vardforbundet.se/livsviktigt samt på banners.
– Målgruppen är allmänheten och opinionsbildare och målet är att ge uppmärksamhet till de låga lönerna i branschen, säger Jan Ferlin projektledare på Kasselring & Co.

Kasselring & Co har samarbetat med Vårdförbundet i flera år. För drygt en månad sedan fick de en förfrågan om den nu aktuella kampanjen.

– Kampanjen är dels ett stöd för de strejkande genom att den lyfter frågan om de oskäligt låga lönerna men det är också ett stöd i de pågående lokala förhandlingarna. Så kampanjen skulle ha gått även om det inte blivit strejk, säger Jan Ferlin.

Reklambyrån har tagit fram två annonser. Vårdförbundet kommer lite längre fram att backa upp de två annonserna med ytterligare annonser.

– Problemet i den här frågan är ganska enkel och tydlig. Det är en yrkeskår som är felavlönad och briefen blev därmed ganska klar och tydlig.

Vårdförbundet är ett partipolitiskt obundet yrkesförbund. Förbundet representerar fyra yrkesgrupper: biomedicinska analytiker, sjuksköterskor, barnmorskor och röntgensjuksköterskor.

Vårdförbundet

Byrå: Kasselring & Co
   Arbetsgrupp: Per Han copy, Annelie Karlsson ad, Jan Ferlin projektledare, Eva Kasselring produktionsledare

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.