Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Världens bästa reklamfilmer

Publicerad: 26 juni 2008, 07:25

I år delades två Grand Prix ut i filmkategorin i Cannes. Vinnarna skiljer sig rejält åt. Vilken tycker du är bäst?


Fallon London har redan vunnit flera priser för gorillan som trummar fram chokladtillverkaren Cadburys budskap. Långt ifrån Phil Collins ligger Frédéric Chopin, vars musik utgjorde stämningsfull bakgrund i lanseringsfilmen för nya Halo 3 i höstas. Filmen som först spreds över internet visade  "John 117 Monument". Men det var inte den filmen som vann, utan materialet på Halo3-sajten, som förvandlades till ett virtuellt museum över kriget. Totalt fyra filmer i samma kampanj ingick i Grand Prixet. De övriga i sviten var "Gravesite", "Combat" och "Enemy Weapon".

Båda fick Grand Prix i Cannes. Juryn menade att gorilla-filmen bröt mot alla konventioner och höll kvar tittaren genom hela filmen. När det gäller Halo 3-filmen var det anpassningen till målgruppen, och stämningen, som man ville premiera.

I slutändan kunde man inte enas om bara en vinnare eftersom det handlade om så skilda varianter av marknadsföring. Men du kan välja din favorit. Rösta!

Fotnot: I en tidigare version av denna artikel fanns tv-varianten av "John 117 Monument" med. Det var inte den som vann Grand Prix, men väl ett guldlejon. Den fjärde delen av filmkampanjen kan ses här.

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.