Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Världens coolaste tysk i skruvad reklamfilm

Publicerad: 26 februari 2014, 09:56

Friedrich Lichtenstein, världens coolaste tysk?

För lite drygt ett år sedan gjorde den tyske musikern och underhållaren Friedrich Liechtenstein låten "Supergeil". Nu gör den viralsuccé i en reklamfilm för matvarukedjan Edeka.


I vad som förmodligen är årets coolaste reklamfilm får nu den tyske underhållaren och artisten Friedrich Liechtenstein en hit med sin låt "Supergeil" som han släppte för ett drygt år sedan.

Det är den tyska matvarukedjan Edeka som släppt loss mannen, som nu kallas "världens mest intressanta tysk" i branschmedia, i en av årets mest skruvade reklamfilmer.

Låten "Supergeil", som kan utläsas antingen som supercool eller superkåt beroende på sammanhang, släpptes tidigt 2013 men gjorde inget större väse av sig. Sen fick reklambyrån Jung von Matt tag på den och insåg att den kunde hjälpa Edeka att hotta upp sitt varumärke.

Den nya videon, som är tre minuter lång, släpptes i slutet av förra veckan och har nu blivit en viralhit med sin musikaliska 80-talsestetik och fullständigt utfilppade bildspråk.

Krister Berntsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.