Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Världens längsta röda matta för LaChapelle

Publicerad: 5 november 2012, 07:12

Den 30 november öppnar utställningen "Burning Beauty" av David LaChapelle på Fotografiska. Utställningen blir både LaChappelles och Fotografiskas största någonsin. Därför vill museet, med hjälp av allmänheten, välkomna fotografen med världens längsta röda matta till invigningsfesten.


Ämnen i artikeln:

FotografiskaOrd&Bild

Välkomnandet av den världskände fotografen David LaChapelle sker på sajten  welcomedavid.se via ett knapptryck. För varje tryck blir den röda mattan  fem centimeter längre.

Kampanjsajten lanseras i dag och besökarna kan  följa hur mattan växer fram via en karta ända fram till invigningen.

– Fotografiska bjuder ofta och gärna in allmänheten till deltagande och  dialog, så när vi kom på idén för Welcome David kändes den självklar. Vi  hoppas och tror att det finns många som gärna vill vara med och  välkomna en av världens största fotografer och samtidigt försöka att slå  ett världsrekord, säger Niclas Fors, creative director på Ord&Bild  Reklambyrå, som står bakom kampanjen.

Det nuvarande världsrekordet på 455 meter som Fotografiska hoppas slå är "Longest red carpet - film première" från premiären av Harry Potter and  The Deathly Hallows Part 2.

Den slutgiltiga röda mattan kommer att rullas ut vid Fotografiska på invigningsfesten kvällen innan öppningen.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

FotografiskaOrd&Bild

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.