Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Värmländska lågbudgetfilmer toppar Filmrummet

Publicerad: 16 februari 2009, 06:21

Tre lokala filmer för Ski Sunne, som bara går på TV4 Värmland, har legat högst på topplistan i Resumés Filmrummet senaste veckorna.
Det är lilla reklambyrån Troll i Karlstad som med en budget på 50 000 kronor ligger bakom filmerna.


– Vi är en byrå på sex personer som funnits ett par år. Det känns som Kils AIK vunnit en match i Elitserien, säger Robert Rundberget, copywriter och delägare i byrån.

Varför inte ta steget över till Stockolm och större budgetar?
– Det skulle vi gärna göra. Vi har kunder i Stockholm, men det är väldigt svårt för oss att förutsättningslöst jaga jobb där.

Tar byråerna här i stan för mycket betalt med tanke på att ni klarar tre filmer på 50 000 kronor?
– Nej, alla människor har ett pris och har man gjort bra jobb tidigare så kostar det förstås också att jobba med de människorna. Men jag tycker i alla fall att det är intressant att visa att det går att göra bra reklamfilm med liten budget. Det ger ett slags aha-upplevelse.

Vad fakturerar ni timmen?
– 900 kronor. Vi har kanske lite andra löneanspråk i Karlstad jämfört med Stockholm.

Är kunden Ski Sunne nöjda?
– Ja, försäljningen av liftkort har ökat 25 procent jämfört med förra året. Visserligen är vintern lite bättre just nu, men januari var likvärdig med förra året.

Se reklamfilmerna i Filmrummet

Peter Willebrand

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.