fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Varmt mottagande av Knights ”Mad Women” i USA

Publicerad: 1 oktober 2013, 07:21

Christina Knight, författare och Helena Thorsell, formgivare av boken Mad Women.

Ingos cd, Christina Knight, lanserade sin bok "Mad Women" i USA i våras. Hon hävdar att boken har initierat en rad genus- och jämställdhetsdiskussioner i den amerikanska reklambranschen. – Jag har varit runtom i Sverige och föreläst i alla möjliga sammanhang, men det intressanta är vad som hänt när boken började säljas på Amazon och blev tillgänglig i USA, säger Christina Knight.

Ämnen i artikeln:

Christina Knight

KB

Karl-Johan Byttner


Christina Knight tror att det finns flera orsaker till att boken väckt  ett stort intresse i USA.

Dels innehåller den intervjuer med fem  framstående amerikanska kvinnor i branschen, däribland Susan Hoffman, Shelly Lazarus och Mary Wells Lawrence, dels är tajmingen klockren; ämnet är högaktuellt, enligt Christina Knight.

–  Sist men inte minst är amerikanarna intresserade och fascinerade av att  jag skrivit boken från Sverige, som de betraktar som ett föregångsland  vad gäller jämställdhet, säger hon i en kommentar.

Christina  Knights bok ”Mad Women – A Herstory of Advertising”  innehåller 14 porträtt av framstående kvinnor inom  kommunikationsbranschen i världen.

Christina Knight uppger att  boken inte bara startat diskussioner i den amerikanska reklambranschen,  utan även inom andra delar av näringslivet.

Boken har dessutom  sålt bra, vilket lett till att Christina Knight har fått tala vid två  konferenser i USA– The 3% Conference i San Franciso och The Bend WebCam i  Oregon, där hon är så kallad keynote-speaker.

– Och visst ser  mycket bättre ut här än där; vi är 16% kvinnliga CD:s jämfört med deras  3% och vi har betydligt bättre villkor för föräldraledighet, till  exempel, säger Christina Knight.

Hon tycker ändå att det finns  mycket kvar att göra i Sverige.  Inte bara lönemässigt, utan också vad  gäller representation i ägarskap och ledningsgrupper såväl som i vissa  ”skrån”.

– Min grundläggande mening i detta är att  kommunikationen blir lidande när fler perspektiv inte sitter vid bordet  och det gäller självklart genus såväl som mångfald i form av olika  erfarenheter, kulturell och etnisk bakgrund osv, säger Christina Knight i  en kommentar.

Branschorganisationen KOMM! står bakom hennes bok  och har även dedikerat år 2013 till ett år i genus- och  jämställdhetsfrågans tecken.

Mad Women ges ut av bokförlaget OLIKA och är formgiven av Helena Thorsell.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev