Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

”Vårt bästa år intäktsmässigt”

Publicerad: 10 december 2013, 12:59

Göran Åkestam.

Åkestam Holst har flyt. Byrån vann SAS storpitch och gör ett succéår. – 2013 blir vårt bästa år någonsin intäktsmässigt, säger Göran Åkestam, vd för Åkestam Holst.


Åkestam Holst, som i fjol erövrade Ikea-kontot, blir ny lead agency för ett ytterligare ett storbolag – SAS. Konkurrensen var stenhård i form av Forsman & Bodenfors och M&C Saatchi

Byrån, som har haft medvind en längre tid, presenterade den här veckan även att man kammat hem Friskis & Svettis-kontot. Och ytterligare en kund presenteras inom kort.

– Vi har varit med i färre pitcher i år, men har en bra träffbild. Givetvis är det en viktig drivkraft att kunna mäta sig med de övriga av de bästa svenska byråerna, säger Göran Åkestam till Resumé.

Han säger att SAS-processen har varit lång. En noggrant genomförd pitch av flygbolaget som enligt Göran Åkestam föll för Åkestam Holsts byråkultur och byråns affärsinsikter om SAS utmaningar.

Han är mycket nöjd, men drömbeskedet som byrån fick för bara ett par timmar sedan har inte riktigt hunnit sjunka in.

SAS ville ha bra närvaro även i Norge och Danmark och Åkestam Holst lierade sig därför med norska LOS&Co och danska &Co.

Om den byråkonstellationen har att göra med förre McCann-chefen Thomas Högeböls planerade nordiska byrånätverk, där Åkestam Holst kan komma att ingå, vill inte Göran Åkestam säga någonting om. Han passar på den typen av frågor.

Enligt Kampanje har Thomas Högeböl haft ett ett finger med i spelet i alliansen mellan Åkestam Holst och LOS&Co.

– Thomas Högeböhl är en gammal vän och fungerade som strategisk partner åt oss. Men det ska inte sammanblandas med spekulationerna om ett nätverk, säger Göran Åkestam.  

Hur som helst är Göran Åkestam tillfreds med läget för Åkestam Holst.

–  Vi utvecklas på alla områden – strategiskt, kreativt och även när det gäller byråkulturen.

SAS-uppdraget värderas totalt till 20 miljoner kronor i byråintäkter.

Göran Åkestam vill inte presentera några ekonomiska siffror för helåret, men säger att det blir ett intäktsmässigt rekordår.

Åkestam Holst är ett kommanditbolag och redovisar inte sina siffror offentligt.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.