Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Varumärkena bröt mot Spelpaus – nu väntar miljonböter

Publicerad: 22 mars 2019, 10:23

Spelinspektionen slår ner på Genesis och Paf. Bolagen hade inte anslutit sina system till spelavstängningsregistret "Spelpaus" som de licenserade spelbolagen är skyldiga till sedan den nya spelmarknaden infördes.


Ämnen i artikeln:

SpelinspektionenSpelreklamReklam

Nu blir alltså Paf och Genesis de första spelbolagen som tvingas betala sanktionsavgifterna sedan den nya spellagen infördes. Det berättar Spelinspektionens generaldirektör i en intervju med Dagens Media.

Ålandsbaserade spelbolaget Paf får betala 100 000 kronor medan Genesis åker på en betydligt högre straffavgift, fyra miljoner kronor.

– Den första januari hade vi en bugg i systemet som inte synkroniserade korrekt. Fyra kunder hade problem med spelpaus samma dag. Vi drog igång en intern utredning och den andra januari var felet åtgärdat. Men det räckte med den dagen och det är beklagligt för vi tycker att "Spelpaus" är ett utmärkt verktyg som gör spelansvaret bättre, säger Ludvig Winberg, corporate communication manager på Paf till Dagens Media.

Spelinspektionens generaldirektör Camilla Rosenberg:

– Syftet med hela systemet faller om inte bolagen har en fungerande anslutning till systemet. Om man bryter mot det så är det väldigt allvarligt. I framtiden ska det här fungera innan nya bolag ens erbjuder spel. Man ska se till att integrationen till vårt spelavstängningsregister fungerar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.