Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Varumärkesbyggandet fortsätter: Zlatan gör reklam för Visa för under VM

Publicerad: 18 april 2018, 07:35

Zlatan Ibrahimović blir ansiktet utåt för Visas globala reklamkampanj under fotbolls-VM i Ryssland. Med det inleder fotbollsstjärnan det tredje reklamsamarbetet på kort tid.


Ämnen i artikeln:

VisaZlatan IbrahimovićReklamVarumärke

Betaljätten Visa, är officiell betalningspartner till FIFA och kommer med hjälp av Zlatan Ibrahimovic att aktivera samarbetet kring VM i Ryssland.

– Jag är otroligt stolt över att få jobba tillsammans med ett företag som är världsledande inom betalningar, säger Zlatan Ibrahimović, nytt reklamansikte för Visas kampanj under fotbolls-VM. Jag försöker alltid göra mitt bästa som fotbollsspelare och ett samarbete med Visa representerar verkligen det jag strävar mot att vara – bäst, säger fotbollsstjärnan i ett pressmeddelande.

Förutom framgångarna på fotbollsplanan, med 33 titlar, har han på senare år börjat lägga allt större fokus på att bygga sitt varumärke. Förutom att vara FN.ambassadör har Zlatan varit ansiktet utåt för flera stora varumärken genom åren.

Samarbetet med Visa är det tredje reklamavtalet Zlatan Ibrahimovic offentiggjort under våren. I veckorna har Samsung och Bethard presenterat Zlatan som reklamansikte. I det sistnämnda bolaget är han delägare – vilket skapat en stor diskussion i svenska medier.

Han äger också det egna klädvarumärket A-Z som lanserades 2016, samma år som hans egna parfymvarumärke lanserades,

Tidigare i år stod det också klart att han bryter samarbetet med Vitamin Well, ett reklamgig som varade i fyra år.

– Vi har alltid varit förälskade i Zlatans vinnande personlighet och globala framtoning.. Vi är upprymda och glada över samarbetet med Zlatan som ger liv åt vår VM-kampanj och våra innovationer samtidigt som vi når ut till fans över hela världen med vårt budskap 'Everywhere You Want To Be'. säger Lynne Biggar, Chief Marketing and Communications Officer på Visa i en kommentar,

Zlatans samarbete med Visa inleds i maj.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.