torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Varumärkesfilm bygger bilden av hållbara Eskilstuna

Publicerad: 9 oktober 2019, 12:11

Den nya varumärkesfilmen "Eskilstuna Evolution" vill på 90 sekunder skapa en känsla för Eskilstunas styrkor inom musik, idrott, innovation – och inte minst miljöområdet. Filmen har tagits fram på uppdrag av Destination Eskilstuna och näringslivet i Eskilstuna.

Ämnen i artikeln:

Reklam

Amanda Törner

amanda.torner@resume.se


Under de senaste åren har Eskilstuna utvecklat en rad miljösatsningar som till exempel optisk sortering av hushållsavfall och återbruksgallerian Retuna som har rönt stort internationellt intresse. Så sent som i somras utsågs Eskilstuna till "The World Capital of Recycling" av den brittiska tidningen The Guardian.

Genom den nya varumärkesfilmen "Eskilstuna Evolution" vajar därför en fana gjord av de färgglada påsar som används för att automatiskt skilja på olika typer av hushållsavfall, och som starkt bidrar till att Eskilstuna är världsledande inom återvinning.

– Vi håller miljöfanan högt genom hela filmen men den är också en regnbågsflagga som symboliserar vårt engagemang och vår tro på allas lika värde och rätt att vara sig själva, säger Peter Nilsson, projektledare för platsvarumärket på Destination Eskilstuna, i ett pressmeddelande.

Varumärkesfilmen syftar även till att lyfta Eskilstunas idrotts- och föreningstradition med elitklubbar inom bland annat fotboll, handboll, speedway och gymnastik. Speedwayföreningen Smederna medverkar i filmen liksom Eskilstuna Gymnastikförening där en av svensk gymnastiks stora stjärnor – Jonna Adlerteg – möter framtidstalangen Jennifer Williams i ett gymnastikbattle i den nya tågdepån i Eskilstuna.

Filmen lyfter även fram Eskiltunas styrkor inom innovation, bland annat genom MITC/Robotdalens verksamhet inom robotik.

Varumärkesfilmen är gjord av aStory Kommunikationsbyrå och Indept Videoproduktion och beställare är Destination Eskilstuna. För musiken står artisten Luna Joyce.

– Filmen ska skapa en känsla för Eskilstuna genom ett format som snarare hämtar inspiration från musikvideos än traditionella varumärkesfilmer för platser och städer. Filmen är en introduktion till Eskilstuna och bygger på kommunikationskonceptet EskilstunaEvolution som vi var med och tog fram för några år sedan, kommenterar Hans Johansson Lemming, kreativt ansvarig och projektledare för filmen.

Arbetsgrupp

Destination Eskilstuna:
Ansvarig projektledare: Peter Nilsson

aStory Kommunikationsbyrå:
Kundansvarig aStory: Marko Määttä
Kreativt ansvarig och projektledning: Hans Johansson Lemming
Kreatör: Emil Berglund
Produktionsledning: Maria Lagerkvist

Indept:
Projektledare och upplägg: Niclas Söhr
Filmfotograf och klippare: Adam Ljung
Ljussättare och färgkorrigerare: Måns Nyström
Ljudbild och mix: Viktor Torelli

Musik:
Musik: Paper Picture av Luna Joyce/Cajsa Nilsson Eriksson
Stugan remix: Peter Marchione och Michael Strandtoft

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev