Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Värvningsbomben

Publicerad: 30 augusti 2010, 13:21

Resumé kan avslöja att Thomas Brenemark, delägare och partner på DDB samt ytterst ansvarig för Telia-uppdraget går till Storåkers. Allt enligt insatta källor till Resumé. Storåkers vd, Pia Grahn Brikell bekräftar Resumés uppgifter:
- Det stämmer, men det är alldeles för att tidigt att uttala sig om när han börjar och vilka kunder han ska arbeta med.


Ämnen i artikeln:

DDBStoråkers McCannThomas Brenemark

Thomas Brenemark lämnar DDB för Storåkers.

Efter att ha förlorat vice vd Lars ”Laxen” Axelsson till Brand Union tappar DDB ytterligare en tungviktare. Denna gång är det Thomas Brenemark, delägare, partner och ansvarig för Telia-kontot, som går till Storåkers, det vill säga den byrå som tidigare hade Telia-uppdraget, men nu har Tre som kund.

Thomas Brenemark är också projektledare och strateg för Försvarsmakten hos DDB:
- Det är en riktig tungviktare. Såvitt jag har förstått var det han som rodde hem försvaret vid andra vändan, säger en insatt källa till Resumé.

Pia Grahn Brikell gläds över rekryteringen:
- Det känns verkligen roligt att få en senior projektledare av Thomas Brenemarks dignitet. Han är erkänt duktig, har också jobbat på Rewir i många år och är en trevlig person. Så jag tror att han kommer att passa bra hos oss, säger hon.

Enligt insatta källor till Resumé var det Pia Grahn Brikell som initierade kontakten. Vilka villkor han erbjuds i och med att Storåkers inte erbjuder delägarskap är oklart. Klart är i alla fall att Thomas Brenemark kommer att spela en viktig roll för byråns framtida utveckling:
- Storåkers har haft ett mycket bra år och fått många nya kunder. Så vi har en hel del att göra. Helt klart kommer Thomas Brenemark att spela en viktig roll för byråns utveckling, säger Pia Grahn Brikell.

Under senaste tiden har Storåkers vunnit prestigefulla konton såsom Tre och Max.

Resumé har sökt Thomas Brenemark.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.