Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Västerbottenbyrå med hela landet som arbetsyta

Publicerad: 25 maj 2011, 17:20

Umeåbaserade Plakat har många lokala kunder men blandar upp med nationella. Nu är de nominerade till Reklamsuperettan.


Peter Juneblad, vd för Plakat, nominerat i KBB som hålls på måndag kväll.

Hur var 2010?
– 2010 var ett riktigt bra år. Både ekonomiskt och gällande byråns utveckling. Vi är fler och vi har fler kunder. Vi har även genomfört en del lyckade satsningar avseende att bredda vårt erbjudande där vi framförallt ser att vår PR satsning har börjat bära frukt, säger vd Peter Juneblad.

Du är ny vd på byrån. Vad ser du för utmaningar?
– Två stora utmaningar. Dels att vi i alla lägen lyckas hålla den kreativa höjden i vad vi gör. Sen att vi lyckas med att rekrytera rätt medarbetare, såklart.

Hur ser planerna ut inför 2011?
– Vi har ett stadigt inflöde av nya och spännande uppdrag. Rekryteringarna känns därför som det som ligger närmast i våra planer.

Vad karaktäriserar er?
– Eftersom vi i första hand verkar på en lokal marknad så måste nog karaktären beskrivas som ”kommunikationsbyrå”. Utrymmet för specialisering är inte lika stort. Vi har stora lokala kunder där vår framgång har varit att vi kunnat leverera helheten. Från strategi till kommunikation. Oavsett om det då handlar om digitalt, pr, reklam eller design. Sen gäller det som alltid att hitta en spets i erbjudandet även om man är bra på helheten.

Ni verkar väldigt rotade i Västerbotten. Är det en styrka när det kommer till att bygga kundrelationer?
– Vi har turen att verka med Umeå som bas. Umeå är en öppen stad i ständig utveckling. Självklart skapar den närhet vi har med våra kunder en styrka i relationen. Sen har vi en bra mix av både lokala och nationella kunder.

Fakta

Plakat grundades 1994. 16 personer arbetar på byrån.

Vd är Peter Juneblad.

Senaste byråintäkt: 13,5 miljoner.

Exempel på kunder: Umeåenergin, Umeå IK, Atea, Västerbottens-Kuriren och Umeå kommun.

Emanuel Videla

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.