Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Västerbottensost gör dokumentär kampanj

Publicerad: 26 mars 2008, 13:53

I veckan släppte Västerbottensost en ny kampanj som ska stärka varumärket och konceptet ”Västerbottensost – en vällagrad hemlighet”. Bakom kampanjen, som har ett dokumentärt upplägg, står John Doe Worldwide.


Totalt har reklambyrån tagit fram 12 nya filmer för kunden Norrmejerier och dess varumärke Västerbottensost som kommer att sändas på TV4, TV4 Fakta, TV3 och TV6 under fyra perioder i år. Detta backas även upp av annonser som kommer att gå i populärpress under resten av året.

Filmerna, som har regisserats av Geir Hansteen Jörgensen och producerats av Ola Rutz och produktionsbolaget Bobfilm, saknar både manus och skådespelare. Dessutom är de inte inspelade i studio. Enligt reklambyrån är allt som syns 100 procent äkta och dokumentärt.
– Det känns väldigt roligt att få göra en kampanj som är autentisk och att ha ett varumärke som har sin egen historia. Det här ligger helt i vår linje att vara äkta, säger Cathrine Nilsson produktchef för Västerbottensost på Norrmejerier.

Filmerna, som spelades in under fyra dagar i februari, är 45, 30 och 15 sekunder långa. Dessutom har byrån tagit fram en film på fem minuter som finns på mejeriets hemsida.

Under 2007 valde Norrmejerier att ändra sitt tidigare koncept ”En god ost tar tid på sig” till ”Västerbottensost – en vällagrad hemlighet”. Målet i år blir därmed att försöka sätta det nya konceptet.

Vad har ni för budget?
– Mediebudgeten ligger på 6,5 miljoner kronor, säger Cathrine Nilsson.

Kampanjidén bygger på ostens historia och i reklamfilmerna samt i annonserna låter reklambyrån bönder, kockar och anställda på mejeriet i Burträsk, där osten tillverkas, berätta historier om osten.
– Västerbottensost kan bara framställas i mejeriet i Burträsk. Vi har försökt på andra platser också men aldrig lyckats uppnå samma resultat. Det är en av alla spännande saker kring den här osten, säger Cathrine Nilsson.

Var det svårt att få folk att ställa upp?
– Absolut inte, Västerbottensost är en stor del av Burträsk och de här människornas historia.

Norrmejerier

Byrå: John Doe Worldwide
Arbetsgrupp: Johan Brännström ad, Christoffer Lundström copy, Giustina Guariglia produktionsledare, Richard von Yxkull projektledning, Fredrik Blomberg cd
Produktionsbolag: Bobfilm
Geir Hansteen Jörgensen regi, Ola Rutz producent

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.