Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Västtrafik driver med elbilshysterin – i samband med Volvos lansering

Publicerad: 16 oktober 2019, 07:02

I början av 1900-talet rullade de första elektriska spårvagnarna rullade ut på Göteborgs gator. I Västtrafiks senaste annons påminner de om att klimatsmarta elfordon är gamla nyheter lagom till att en annan F&B-kund, Volvo, lanserar sin nya elbil.


Ämnen i artikeln:

ReklamVästtrafikForsman & Bodenfors

Elbilar är en del av tidsandan och alltfler varumärken hakar på tågen. Nu har turen kommit till ett visst bilföretag som delar hemstad med Västtrafik och även är en Forsman & Bodenfors-kund, nämligen Volvo. På lanseringsdagen av biltillverkarens första elbil publiceras en annons som påminner om att Göteborg har haft elfordon på vägarna sedan 1902.

Genom att omvandla ikoniska spårvagnskartan till ett elektriskt kretskort vill Västtrafik visa att kollektivtrafiken har varit ett hållbart sätt att resa i över hundra år.

– Vi välkomnar alla satsningar på grön transport och elektrifiering. Samtidigt måste vi minska antalet fordon på vägarna, och då spelar det faktiskt ingen roll om bilarna är eldrivna eller ej. En elbil är bättre än en fossilbil, men det viktigaste är att fler människor reser tillsammans, säger Lars Backström, vd på Västtrafik i en kommentar.

Annonsen är framtagen av Forsman & Bodenfors och går i Göteborgs-Posten i dag den 16 oktober.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.