Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Vattenfall går ihop med författare

Publicerad: 6 maj 2015, 09:16

Sigge Eklund, en av författarna som medverkar i kampanjen

Vattenfalls nya kampanj "Lyrik på buss 73" handlar om den eldrivna busslinje i Stockholm som energibolaget varit med att ta fram. Här har man bjudit in ett antal folkkära författare som ska fylla tystnaden i bussarna med högläsning till helgen. Kampanjen är framtagen av DDB Stockholm.


Ämnen i artikeln:

DDB StockholmBjörn RanelidVattenfallSigge Eklund

Tillsammans med SL, Volvo och Keolis har Vattenfall etablerat linje 73. Författarna som medverkar i kampanjen är Sigge Eklund, Viveca Lärn, Daniel Boyacioglu, Björn Ranelid, Sandra Beijer och Mian Lodalen som under egna avgångar kommer att läsa högt ur texter de specialskrivit för sammanhanget.

Linje 73 och kampanjen är en del av Vattenfalls nya paroll "Med samlad kraft" som går ut på att göra många små och stora initiativ för ett hållbart samhälle. Att få med författarna på initiativet har inte varit svårt. En tanke med kampanjen "Lyrik på buss 73" har från Vattenfalls sida varit att få ut författarna mitt i vardagen – en idé som de genast gick igång med en gång.

– Skälet till att jag velat vara med på detta är just den här pilen som färdas mot framtiden, säger Björn Ranelid i ett pressmeddelande.

Som Vattenfalls huvudbyrå har DDB Stockholm tagit fram konceptet. Under den 9 och 10 maj har resenärer möjlighet att lyssna på författarna direkt på bussarna eller via livestreaming.

– Lyrik på buss 73 är startskottet för ett nytt sätt att kommunicera för–Vattenfall och är en långsiktig satsning som ska bygga över tid. Vi har vridit om både innehåll, ljud och visuell identitet i kommunikationen för att signalera den förändringsresa som Vattenfall befinner sig i, säger Lisa Björnberg, business director på DDB i en kommentar.

Tre reklamfilmer inför eventet är framtagna ihop med produktionsbolaget Film de Liberté med regi av Niklas Fröberg. Medverkande författare i filmerna nedan är Sigge Eklund, Viveca Lärn och Björn Ranelid.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.