söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Vattenfall i byråpitch för åtta länder

Publicerad: 31 mars 2010, 12:26

Som Resumé har rapporterat tidigare i år ska Vattenfall upphandla ny reklambyrå. Pitchen omfattar hela Norden samt Nederländerna, Belgien, Tyskland och Polen.

Ämnen i artikeln:

Lowe BrindforsVattenfall

KB

Karl-Johan Byttner


Linus Almqvist.

Tidigare i år kunde Vattenfalls marknadsdirektör, Linus Almqvist, varken bekräfta eller dementera Resumés uppgifter om att en ny reklambyråpitch ska ske inom kort. Då sade han: ”Av respekt för alla inblandade är det viktigt att det här sker på ett koordinerat och bra sätt.” Då nämnde han också att det inte var glasklart om Vattenfall ska arbeta med ett större nätverk alternativt en konstellation av byråer:
– Det måste stämmas av med marknadscheferna i respektive land.

Men idag, onsdag, rapporterar DI om att befintliga reklambyrån Lowe Brindfors fått information om att en upphandling ska genomföras.

Något som också bekräftas av Vattenfalls marknadsdirektör:
– Processen befinner sig i ett uppstartsskede. Från och med i höst drar vi igång på allvar, säger Linus Almqvist.

Totalt sett omfattar pitchen samtliga länder där Vattenfall idag är verksamt, det vill säga hela Norden, Nederländerna, Belgien, Tyskland och Polen. Enligt Linus Almqvist ska 4-6 internationella nätverk bjudas in till dans. Vilka dessa är vill han dock inte gå in på.

Vattenfalls sammanlagda bruttoinvesteringar i marknadskommunikation ligger på 450 miljoner kronor per år.

Hur mycket just reklambyråpitchen är värd vill inte Vattenfalls marknadschef kommentera, men enligt uppgifter i DI rör det sig om 50 miljoner kronor per år.

Främsta orsaken till byråbytet har att göra med Vattenfalls snabba tillväxt:

–Vi har haft samma byrå i fem år och vi är väldigt nöjda med vad Lowe Brindfors har levererat. Anledningen till att vi nu tittar över våra leverantörer är att vi har växt så mycket de senaste åren, säger Linus Almqvist.

Lowe Brindfors relativt nye vd, Bjarte Eide, vill inte kommentera Vattenfalls beslut:
–Vi kommenterar inte pågående kundsamarbeten. Har du frågor kring Vattenfalls aviserade byråupphandling hänvisar jag till Vattenfalls kommunikationsavdelning, säger han.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev