Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Vattenfall tappar superlobbyisten Bosse Andersson

Publicerad: 3 juni 2010, 13:51

Vattenfall råkar ut för ytterligare ett rejält bakslag på kommunikations- och marknadsavdelningen. Efter cirka 20 år på Vattenfall väljer Public Affairs-chefen Bosse Andersson att lämna. Han blir chef för produktionsenheten på Svensk Energi: – Det är ett enormt bakslag. Han är en grå eminens och kan varenda skruv i branschen, säger en insatt källa.


Ämnen i artikeln:

Vattenfall

Bosse Andersson lämnar Vattenfall efter 20 år.

Först gick Public Affairs-höjdaren Ann-Karin Wallberg, sedan nordiska presschefen Erik von Hofsten, därefter koncernens presschef Mark Vadasz och slutligen nordiska kommunikationschefen Anne Westersund.
Enligt flera insatta källor handlar det om att man inte gillar den nya kommunikationsdirektören, Elisabeth Ströms, ledarskap. När Mark Vadasz slutade gav han följande kommentar:
”Jag kan konstatera att jag och Elisabeth Ström inte ser på medierelationer på samma sätt. Det är lätt att vara ense om att vara oense.”

Och nu står det alltså klart att ytterligare en toppchef lämnar Vattenfall, Public Affairs-chefen på Norden-nivå, Bosse Andersson.
Då Resumé kontaktade honom igår angående uppgifter om att han skulle lämna företaget blev svaret:
– Jag har ingen lust att prata om vad jag ska göra eller ej. Och om jag är på väg någonstans talar jag om det den dagen då ett nytt jobb är klart. Jag jobbar här och trivs bra med det, säger Bosse Andersson.

Men detta visade sig alltså helt klart vara en sanning modifikation. Detta efter att Svensk Energi idag informerat om att Bosse Andersson slutar på Vattenfall och i stället blir chef för produktionsenheten på svensk Energi.
– Det känns verkligen kul och stimulerande att ha fått denna chans att  komma till Svensk Energi och få jobba med elbranschens utmaningar från  en ny utkikspunkt. Jag har bakom mig ganska så precis 20 år med  Vattenfall.  Jag har till övervägande del under 1990-talet arbetet med  omvärldsanalys. Det har handlat om att förstå omvärldens krav på vår  bransch. De senaste tio åren har fokus i arbetet i huvudsak legat inom  området Public Affairs, att arbeta med kontakter mot myndigheter och  politik. Jag har de senaste sex åren varit PA-chef för Vattenfall  Norden, säger han till Svensk Energi.

Han tillträder sin nya tjänst den 16 augusti.

Trots avhoppen från Vattenfalls kommunikationschef har företagets nya vd Oystein Loseth inga invändningar mot hur Elisabthe Ström bedriver arbetet.
– Oystein Loseth har fullt förtroende för Elisabeth Ström, säger koncernens tillförordnade presschef, Edvard Lind.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Vattenfall

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.